Werkwijze

 

Wij fokken Australian Labradoodles met grote zorg en aandacht voor kwaliteit. Al onze fokhonden worden uitgebreid getest op erfelijke aandoeningen (HD, ellebogen, Petellas), middels DNA onderzoek wordt gecontroleerd of de honden dragers zijn van erfelijke ziektes en worden de ogen jaarlijks onderzocht op oogaandoeningen.

Al onze Australian Labradoodles worden in huis geboren en groeien in huis op. Australian Labradoodles zijn bijzondere familiehonden, die niet verharen, geschikt zijn voor mensen met allergie en astma, zeer sociaal zijn naar mens en dier, intelligent, leergierig en heel goed te trainen, ook door mensen die geen ervaring met honden hebben. Wij raden u dan wel aan een cursus met de hond te volgen.

Met zorg selecteren we de aanmeldingen voor een pup. Wij vinden het belangrijk dat onze pups een liefdevol thuis vinden en niet lang alleen zijn. Anders adviseren wij u nog eens goed na te denken over de aanschaf van een hond. Gezinnen die voldoende tijd hebben voor dagelijkse wandelingen, vachtverzorging en waar de hond weinig alleen zal zijn, hebben een streepje voor. Als u kinderen heeft adviseren wij u te wachten met het aanschaffen van een hond tot het jongste kind 6 jaar oud is.

 

Procedure

  • Als u interesse heeft in een pup van Sparkling Labradoodles meldt u zich dan aan voor onze interesse lijst. U stuurt ons een e-mail met uw motivatie, gezinssituatie en persoonlijke omstandigheden
  • Uw aanmelding is vrijblijvend; u koopt nog geen pup, en heeft u ook nog geen recht op een pup. Met uw aanmelding geeft u aan dat u graag mee wilt doen aan de selectieprocedure
  • Zodra wij een nestje plannen nemen wij contact met u op en ontvangt u verdere details, informatie en uitleg over het nestje, de planning en voorwaarden
  • Als u zich kunt vinden in de voorwaarden zullen wij u uitnodigen voor een persoonlijke kennismaking
  • Na de persoonlijke kennismaking beslist u of u zich definitief wilt aanmelden voor een pup en maakt u de aanbetaling aan ons over, waarna uw inschrijving definitief is
  • Als de pups 6 weken oud zijn plannen wij een kraambezoek middag zodat u kennis kunt maken de pups
  • 8 weken na de geboorte van de pups kunt u uw nieuwe huisgenoot bij ons ophalen!

Planning

Als wij een nestje plannen zullen wij contact opnemen met de gezinnen op onze interesselijst en via onze website en social media kenbaar maken. Planningen kunnen door omstandigheden altijd veranderen. Als een dekking mislukt of als er te weinig pups zijn kan het zijn dat we een nestje uit de planning moeten halen. Sparkling Labradoodles heeft altijd eerste keus met betrekking tot welke en hoeveel pups zij uit een nestje voor haar eigen fokprogramma wil aanhouden.

 

Kennismakingsgesprek

Wij verwachten van u dat u als koper kritisch bent waar u een hond koopt. Wij als fokker zijn ook kritisch waar wij een pup plaatsen. Wij vinden het daarom belangrijk om persoonlijk met u kennis te maken. Tijdens de kennismaking heeft u de gelegenheid kennis te maken met ons gezin en onze honden, geven wij u uitleg over onze werkwijze en zullen wij uw vragen beantwoorden. Wij zullen informeren naar uw persoonlijke omstandigheden, gezinssituatie en uw beweegreden waarom u een Australian Labradoodle wilt aanschaffen.

 

Als we beiden een goed gevoel aan de kennismaking hebben overgehouden, krijgt u van ons een vrijblijvende optie op een pup. U heeft dan twee dagen tijd om weloverwogen de beslissing te nemen of u definitief tot aanschaf over wilt gaan. De aanschaf van een hond mag geen impulsaankoop zijn!