Werkwijze

Bij Sparkling Labradoodels fokken we met grote zorg en aandacht voor kwaliteit. Onze toewijding aan gezonde Australian Labradoodles komt tot uiting in ons zorgvuldige fokproces. Alle fokhonden ondergaan uitgebreide tests op erfelijke aandoeningen zoals HD, ellebogen, en Petellas. Daarnaast wordt middels DNA-onderzoek gecontroleerd of de honden drager zijn van erfelijke ziektes, en ondergaan ze oogonderzoek om eventuele oogaandoeningen te detecteren.

 

Onze Australian Labradoodles worden liefdevol in huis geboren en groeien op te midden van ons gezin. Ze zijn bijzondere familiehonden die niet verharen, geschikt zijn voor mensen met allergie en astma, zeer sociaal zijn naar mens en dier, intelligent, leergierig en uitstekend te trainen, zelfs voor degenen zonder ervaring met honden. We raden echter wel aan om een cursus met de hond te volgen.

 

Bij het selecteren van aanmeldingen voor een pup, hechten we veel waarde aan het vinden van liefdevolle huizen waar de pups niet lang alleen zullen zijn. Mocht dit niet haalbaar zijn, adviseren we om nog eens goed na te denken over de aanschaf van een hond. Gezinnen die voldoende tijd kunnen besteden aan dagelijkse wandelingen en vachtverzorging, en waar de hond niet vaak alleen zal zijn, hebben bij ons een streepje voor. Voor gezinnen met kinderen raden wij aan te wachten met het aanschaffen van een hond totdat het jongste kind minstens 6 jaar oud is.

 

Wij streven ernaar om de perfecte match te vinden voor zowel de pup als het nieuwe thuis.

 

Procedure

  • Indien u interesse heeft in een pup van Sparkling Labradoodles, vragen wij u vriendelijk om u aan te melden voor onze interesselijst. Dit doet u door ons een e-mail te sturen met daarin uw motivatie, gezinssituatie en persoonlijke omstandigheden.
  • Zodra wij plannen hebben voor een nieuw nestje, zullen wij contact met u opnemen en u voorzien van verdere details, informatie, en uitleg met betrekking tot het nestje, de planning, en de geldende voorwaarden.
  • Wanneer u akkoord gaat met de voorwaarden, nodigen wij u uit voor een persoonlijke kennismaking. Op deze manier kunt u niet alleen met ons, maar ook met de toekomstige viervoetige gezinsuitbreiding kennismaken.
  • Rond de leeftijd van 5 á 6 weken plannen wij een kraambezoek, zodat u de kans krijgt om de pups te ontmoeten en wij  een beter beeld te krijgen welke pup hebt beste past in welk gezin.
  • Na een liefdevolle periode van 8 weken, waarin wij zorg dragen voor de optimale groei en gezondheid van de pups, kunt u uw nieuwe huisgenoot bij ons ophalen. 

Wachtlijst

Om uw plaats op onze wachtlijst veilig te stellen, vragen we een inschrijvingsvergoeding van 250 euro. Deze vergoeding draagt bij aan de zorg en het welzijn van onze dieren, evenals aan de voorbereidingen voor de komst van de nieuwe pups. Dit bedrag wordt volledig in mindering gebracht op de uiteindelijke aanschafkosten van een Sparkling Labradoodle.

 

Planning

Wanneer wij een nieuw nestje plannen, nemen wij direct contact op met de gezinnen die zich hebben aangemeld op onze wachtlijst. Daarnaast maken wij de aankondiging van nieuwe nestjes bekend via onze officiële website en op onze social media-kanalen.

Dit geeft families de mogelijkheid om tijdig voor te bereiden op de mogelijke komst van een nieuwe pup. Wij streven ernaar om onze volgers en wachtlijstdeelnemers op een heldere en tijdige wijze op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen onze fokkerij.

Houd onze website en social media in de gaten voor aankondigingen, updates en meer informatie over onze prachtige Labradoodles.

 

Kennismakingsgesprek

Bij Sparkling Labradoodles geloven wij in de wederzijdse verantwoordelijkheid die hoort bij het kopen en plaatsen van een pup. Als koper is het begrijpelijk dat u kritisch bent over waar u uw hond aanschaft, en als fokker zijn wij op onze beurt even kritisch over waar onze pups terechtkomen. Daarom hechten wij veel waarde aan een kennismakingsgesprek met u.

Tijdens dit gesprek krijgt u de kans om ons gezin en onze honden te leren kennen. Wij delen graag uitgebreide informatie over onze werkwijze en beantwoorden met plezier al uw vragen. Daarnaast willen we graag meer te weten komen over uw persoonlijke omstandigheden, gezinssituatie en de redenen waarom u overweegt een Australian Labradoodle aan te schaffen.

Dit persoonlijke contact stelt ons in staat om een goede match te maken tussen u en een van onze pups. Het is voor ons van groot belang dat onze pups in liefdevolle en geschikte omgevingen terechtkomen. Wij zien dit kennismakingsgesprek als een waardevolle stap in het begin van een mooie relatie tussen u, ons gezin, en de toekomstige pup.

 

Wij zijn enthousiast om u deel te laten uitmaken van dit bijzondere proces en staan altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden!