Gastgezin gezocht bij Sparkling Labradoodles

Omdat wij bewust kleinschalig willen blijven, zoekt Sparkling Labradoodles een liefdevol gastgezin voor een van onze fokhonden. Wij streven ernaar onze Labradoodles de beste zorg en leefomgeving te bieden, en geloven dat een warm gezin bijdraagt aan een gezonde opvoeding. Als gastgezin hoeven jullie je hond gedurende deze bijzondere periode niet te missen, en kan zij in haar vertrouwde omgeving blijven. Het is wel van essentieel belang dat jullie het leuk vinden en in staat zijn om thuis een nest te hebben, waarbij de bewustwording van de tijdsinvestering en organisatie die het grootbrengen van een nestje vereist, van belang is. Daarnaast is het belangrijk dat er altijd iemand thuis is.

 

Indien jullie niet in staat zijn om deze voorwaarden te faciliteren, nemen wij de zorg op ons. Wij zorgen ervoor dat de moederhond zich bij ons veilig en vertrouwd voelt, waarbij het welzijn van de hond voorop staat. Let op, gastgezinnen waar de teef kan bevallen en haar pups kan grootbrengen, krijgen voorrang.

 

Als gastgezin betalen jullie geen aankoopbedrag voor de hond, en blijft de hond eigendom van Sparkling Labradoodles totdat deze met pensioen gaat. Na het fokken van een aantal nestjes of na het beëindigen van het fokprogramma wordt de hond volledig eigendom van het gastgezin. Op deze manier willen wij recht doen aan alle betrokkenen. Als gastgezin dragen jullie bij aan een gezond en zorgvuldig fokprogramma.

 

Alle kosten met betrekking tot het voortzetten van dit mooie ras worden gedragen door Sparkling Labradoodles. De kosten die normaal gesproken bij een gezinshond komen, zoals verzekering(en), voeding, dierenarts, trimmer en puppytraining etc., zijn voor rekening van het gastgezin.

 

Een teefje

Een teefje zal kort na haar eerste verjaardag een aantal keuringen ondergaan. Bij goedkeuring wordt ze opgenomen in ons fokprogramma. Moeder wordt ze pas als ze minimaal anderhalf tot twee jaar oud is.

Wij geven de voorkeur aan het laten bevallen van de teefjes in hun eigen vertrouwde omgeving bij het gastgezin (uiteraard tegen een vergoeding). Uiteraard kom ik zeer regelmatig langs om te ondersteunen en te begeleiden. Uitzonderingen zijn altijd bespreekbaar, waarbij alles in goed overleg gaat. Het teefje zal in haar leven maximaal drie nestjes krijgen en gaat dan met pensioen.

 

Een reu

Een reutje zal ook kort na zijn eerste verjaardag een aantal keuringen ondergaan. Bij goedkeuring wordt hij direct ingezet in ons fokprogramma. De reu kan tot ongeveer zijn zesde levensjaar worden ingezet in het fokprogramma.

Wanneer we de reu willen inzetten om een teefje te dekken, nemen we contact met jullie op. Dit betekent dat jullie flexibel beschikbaar moeten zijn in bepaalde periodes, omdat loopsheden niet te plannen zijn. Dit houdt in dat de reu af en toe een ochtend, middag of avond bij ons is.

 

Wanneer kom je in aanmerking als gastgezin:

  • Jullie wonen in de omgeving van Barneveld.
  • Jullie hebben ervaring met honden.
  • Jullie vinden het leuk om regelmatig contact met ons te hebben.
  • Jullie hebben genoeg tijd om een Sparkling Labradoodle alle liefde en aandacht te geven.

Willen jullie gastgezin worden? Neem dan contact met ons op. Beschrijf jullie gezinssituatie en jullie motivatie om gastgezin te willen worden voor Sparkling Labradoodles.