Gastgezin

 

Omdat wij kleinschalig zijn en dat ook willen blijven is Sparkling Labradoodles op zoek naar een gastgezin voor één van onze fokhonden. Onze Sparkling Labradoodles verdienen het allerbeste, zodat onze Australian Labradoodles in een liefdevol gezien kunnen opgroeien. Zodoende hoeven jullie als gastgezin jullie hond tijdens deze bijzondere periode niet te missen en blijft jullie in haar vertrouwde omgeving. Het is hierom wel belangrijk dat jullie het leuk vinden en in staat zijn om thuis een nest te hebben. Besef goed dat het grootbrengen van een nestje veel tijd en organisatie vraagt. Bovendien zal er altijd iemand thuis moeten zijn.

 

Kunnen jullie als gastgezin dit niet faciliteren, dan zullen wij deze zorg op ons nemen. Wij zorgen ervoor dat de moederhond zich bij ons veilig en vertrouwd voelt; het belang van de hond staat voorop. Let wel, gastgezinnen waar de teef kan bevallen en haar pups kan grootbrengen, krijgen voorrang.

 

Het gastgezin betaalt geen aankoopbedrag voor de hond en blijft de hond totdat deze met pensioen gaat eigendom van Sparkling Labradoodles. Nadat een teefje  haar nestjes heeft gehad, of nadat een reu uit het fokprogramma wordt genomen, is de hond volledig eigendom van het gastgezin. Wij denken hiermee recht te doen aan iedereen. Jullie als gastgezin dragen hiermee bij aan een gezond en zorgvuldig fokprogramma.  

Alle kosten rondom het voortzetten van dit mooie ras zijn voor rekening van Sparkling Labradoodles. De kosten die ook gepaard gaan bij een gezinshond, zoals o.a. verzekering, voer, dierenarts, puppytraining, zijn voor rekening van het gastgezin.

 

Een teefje

Een teefje zal kort na haar eerst verjaardag een aantal keuringen ondergaan. Wanneer ze is goedgekeurd zal ze aan ons fokprogramma worden toegevoegd. Moeder wordt ze pas als ze minimaal anderhalf jaar tot twee jaar oud is.

Niets is fijner voor de hond om in haar eigen omgeving pups te krijgen. Het heeft daarom onze voorkeur dat teefjes hun nest bij het gastgezin krijgen (tegen een vergoeding) en van zelfsprekend kom ik heel vaak langs om te helpen en te begeleiden. Uiteraard zijn uitzonderingen altijd bespreekbaar, alles gaat in goed overleg. Het teefje zal in haar leven maximaal drie nestje krijgen en dan met pensioen gaan.

 

Een reu

Het Reutje zal ook kort na zijn eerste verjaardag een aantal keuringen ondergaan. Wanneer hij is goedgekeurd zal hij ook meteen ingezet worden in ons fokprogramma. De reu kan tot ongeveer zijn zesde levensjaar worden ingezet in fokprogramma.

Wanneer we hem willen inzetten om een teefje te dekken, zullen we contact met jullie opnemen. Dit houdt in dat jullie in bepaalde periodes flexibel beschikbaar moet zijn: loopsheden laten zich niet plannen. Dit betekent dat de reu zo nu en dan een ochtend/middag/avond bij ons is.

 

Wanneer kom je in aanmerking als gastgezin

  • Jullie wonen in de omgeving van Barneveld
  • Jullie hebben ervaring met honden
  • Jullie vinden leuk om regelmatig contact met ons te hebben
  • Jullie hebben genoeg tijd om een Sparkling Labradoodle alle liefde, aandacht te geven

 

Gastgezin worden

Willen jullie gastgezin worden, neem dan contact met ons op. Beschrijf jullie gezinssituatie en jullie motivatie om gastgezin te willen worden voor Sparkling Labradoodles.